Day 10: From coast to city

Zaterdag 7 augustus

Om 8u worden we wakker in ons vakantiehuisje. Vandaag verlaten we alweer de Algarve en het prachtig vakantiehuisje. Ik ben er zelfs wat verdrietig van. We ontbijten voor een laatste keer op het terras en na onze laatste spullen in te pakken, nemen we nog afscheid van de eigenaars en de hondjes.



Om 10u45 vertrekken we naar het noorden, richting Lissabon. Echter stoppen we nog eens bij een strandje om de beentjes te strekken.

Maar Tom wilt nog eens een kijkje gaan nemen bij Praia Do Tonel. We nemen een andere gemakkelijkere weg en stoppen nog bij een uitzichtpunt van de ruige kust. Er staan ook vele cactussen langs deze weg. 





Vervolgens rijden we verder langs deze weg naar Praia Do Tonel, maar de weg er naartoe is allesbehalve. Alle details zullen we maar besparen, want jullie zouden nagelbijten bij het lezen van dit avontuur. Dus na deze weg, arriveren we bij het strandje. Het is te zeggen, het strandje zien we beneden liggen met enkele strandgangers. De weg naar beneden is steil en met losse gravel. Neen, ik blijf wel beneden. Tom ziet er het nut ook niet van in om nog eens naar beneden te gaan.

We rijden terug naar de hoofdbaan via de normale weg, maar ook hier was het opletten. Eens we terug op de hoofdbaan zitten, rijden we een stukje goed door. Rond 13u30 beginnen we honger te hebben en ik heb wel zin om bij een beach bar iets te gaan eten. De beach bar Oàsis, vinden we bij Praia Das Furnas. 

Het is hier nog goed druk en we worden op de wachtlijst gezet. Sowieso willen we buiten eten en niet in de vlakke zon. Na een 15-tal minuten wachten, krijgen we het ideale plekje in de schaduw aan het uiteinde met zicht op strand.


We bestellen elk een drankje en wat brood met heerlijke boter. Als hoofdgerecht kies ik voor de grilled pork en Tom voor een vissoep. Mijn maaltijd smaakte heerlijk, maar Tom vond het niet zo goed. Het smaakte eerder naar een gewone visbouillon met brood.


Na onze maaltijd, rijden we het laatste stuk naar ons nieuw logement te Parede volledig aan een stuk door. We zien al een kleine glimp van Lissabon verschijnen en rijden over de brug (die ons doet denken aan de Golden Gate Bridge van SF).


Ons appartement ligt wederom dichtbij de Atlantische Oceaan. We worden begroet door de eigenaar, die alles uitvoerig toont en vertelt. Ook maakt hij zelf wijn, dus Tom voelt zich hier volledig in zijn nopjes. Hoeveel flessen wijn zou hij kunnen uitdrinken denk je?! Je mag raden en ik zal het dan posten in de komende dagen bij ons vertrek uit dit logement.

We zijn beiden enorm moe en gaan nog met veel tegenzin naar de winkel. Een beetje ontbijt, water, melk, broodjes voor lunch en na half uur kiezen we voor een verse soep. Vanavond eten we gewoon soep met een broodje kaas op ons terras.

Na ons avondeten, typ ik nog de blog van gisteren en na een douche gaan we slapen. Morgen bezoeken we Lissabon!

Weer: zonnig, 20 – 26 °C

Reacties

  1. Wederom mooie foto’s! Wel benieuwd over dat avontuur waarvan je ons de details wil besparen 😜. Maar goed dat jullie met een stoere Mercedes reden en niet meer let dat mazda’tje van lang geleden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wederom mooie foto’s - wel benieuwd naar dat avontuur waarvan je ons de details wil besparen! Maar goed dat jullie met een stoere Mercedes rijden, en niet meer met dat Mazda’tje van lang geleden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb je geen hondje mee?? zo ne schattige <3

    Ik durf niet te gokken op de hoeveelheid flessen :p zie maar dat er nog overblijven!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten