Day 12: Palace and castle in Sintra

Maandag 9 augustus

Rond 7u loopt de wekker af. Vandaag moeten we wederom vroeg opstaan voor een dag naar Sintra. We kleden ons om en vertrekken rond 7u45 richting Sintra. Aangekomen in Sintra, parkeren we de auto op een gratis parking. Aangezien we nog niet ontbeten hebben, zoeken we eerst een lokale bakkerij. Hier kopen we elk wat lekkers om buiten op een terrasje op te eten.


Na ons ontbijt bestelt Tom een Uber, die ons naar Pena Palace kan brengen. Al snel arriveert de Uber en nemen we plaats in de auto. Nogal een agressieve chauffeur rijdt hij vliegensvlug de heuvel op. Hij zit zelfs even tegen de borduur en dat voelde ik wel hard. Hoop dat baby er ook niet van geschrokken is. Onderweg zien we ook tuk-tuks gevaarlijke stoten uithalen op de weg naar het paleis. We hebben ook net de pech dat er een bus naar boven aan het rijden is. Eind goed, al goed, arriveren we om 9u20 aan de ingang van de tuin bij Pena Palace.

Tom was zo lief om tickets te kopen voor de shuttle op aanraden van de verkoopster van onze toegangstickets, maar dit was helemaal niet nodig. We wandelen het stuk nog naar boven langs de tuin.


Eens we boven aan het paleis komen, zien we al redelijk wat volk toekomen. Vlug foto’s nemen is de boodschap.



Het paleis is indrukwekkend, vanuit de buitenkant en de uitzichten rondom het paleis. Het ligt op het puntje van een berg op 480 meter hoogte, waardoor je het paleis van kilometers afstand al ziet liggen. Het paleis is gebouwd in 1840 en is het voormalig zomerpaleis van de Portugese koninklijke familie.  




We hebben ook tickets voor de binnenkant van het paleis, MAAR dit is voor ons echt niet de moeite. De inkleding van het interieur is niet hetgeen wij wel graag zien. Dus als tip zou ik zeggen, koop enkel tickets voor de buitenkant en de tuin.


We komen wel nog even langs een terras, waar je dit uitzicht kan bezichtigen.





Vervolgens wandelen we al snel een deel van het paleis door. Echter is het toegankelijke binnen gedeelte zeer beperkt. Terug buiten, wandelen we nog door de shop en komen we terug aan de ingang van het paleis.


Daarna wandelen we nog even kort in de tuin, die trouwens 200 hectare groot is.

Na Pena Palace wandelen we naar Moorish Castle. We passeren langs een parking, waar veel auto’s geparkeerd staan. Huh, mag je dan toch nog met je eigen wagen naar Pena Palace rijden?! Volgens onze info, was dit ten strengste verboden! Ahja, laat maar, we wandelen straks wel volledig naar beneden. Onderweg spreken we nog een gezin aan of ze onze tickets voor de shuttle willen hebben. Ze hebben een klein kindje mee, dus misschien gaan zij wel de shuttle kunnen gebruiken. Ze zijn Franstalig en bedanken ons voor dit geschenk! We wandelen eerst langs de buitenmuren naar het kasteel toe. We zien hier enkele belangrijke plaatsen langs de wandelweg.






Het is hier een stuk minder druk en zien zelfs een kat op het domein rondwandelen. We vermoeden dat ze hier eigenlijk personeel is, en dient om de muizen in het park te vangen.

Eerst rusten we even op een bankje. Voel mij precies toch wel veel meer moe dan het begin van de vakantie. We eten iets kleins, drinken wat water en wandelen dan langs de verdedigingsmuren van het kasteel.


We zien enorm ver op de hoogste punten van het kasteel!








Tom gaat nog even naar de andere kant voor een uitzichtpunt, terwijl ik rust op een bankje in de schaduw. Ja, ook vandaag, straalt de zon in volle glorie. Eens hij terug is, eten we nog een broodje. Daarna wandelen we terug aan de ingang en zien nog een 2de kat haar dutje doen.





We kunnen nu terug een Uber bestellen, maar het is nu enkel afdalen, dus gaan we te voet naar beneden. Ook wandelen we nog langs het centrum van Sintra, waar we nog een souvenirwinkeltje binnenspringen. Het is hier druk en de warmte doet mij niet veel goed.



Bijna aan de parking, springen we nog even de bakkerij van deze ochtend binnen. We kopen queijadas voor ons en familie. Normaal hadden we op de planning nog twee bezoeken gepland, maar ik ben echt te moe. Ook iets drinken bij de beach bar lukt niet voor mij, dus rijden we terug naar ons appartement. Totaal uitgeput strompel ik het bed in en doe een langere siƫsta van 15u30 tot 17u40. Net bij aankomst was de eigenares nog goeiendag komen zeggen, maar ze zag dat ik moe was. Ze vroeg wel hoe het ging met mij en de baby. Zo lief! Echt zeer lieve mensen bij het appartement hier. Tom leest ondertussen een boek en eens ik wakker kom, zoeken we voor een maaltijd. Uiteindelijk gaat Tom naar de winkel om zelf iets in de oven op te warmen.

Na ons avondeten, begroet Chica, de hond ons nog even en de eigenaar Carlos. Hij vertelde ons weer veel verhalen over zijn leven. Dat hij werkte voor een multinational en al zo veel in het buitenland heeft gewoond. Tot hij het echt beu was en nu gewoon geniet van het Portugese leven in zijn slippers en short.

Eens Carlos de honden is gaan uitlaten, genieten we nog even buiten bij het appartement.



De wind begint weer op te steken en we gaan terug naar binnen. Na een douche, typ ik nog de blog en daarna gaan we slapen. Morgen vertrekken we alweer uit het appartement en gaan we enkele dagen roadtrip doen. Tot morgen!

Weer: 21 – 28 °C

Hike: 6,5 km

Reacties

  1. Waren het schuwe katjes bij het kasteel of waren ze de mensen gewend? Betere vraag: kon je ze knuffelen? Mooie foto’s uiteraard van die kastelen, maar interieur was ook men smaak niet! Hondje speelde graag zo te zien? Cute!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten