Day 7: Mini-roadtrip and Mount Foia

Woensdag 4 augustus

Vandaag slapen we een beetje langer uit dan de afgelopen dagen. Om 8u30 ontbijten we op ons terras aan het zwembad. Ik spot een wandelende tak bij de buitendouche. Je zou het bijna niet zeggen dat dit een insect is.


Na het ontbijt kleden we ons om voor een mini – roadtrip. We rijden eerst naar een stuwdam, Barragem Da Bravura. Er is een parking voorzien bij de kleine snackbar. We zien slechts een beperkt aantal mensen hier. Het is hier heel rustig!





Daarna rijden we naar het hoogste punt van de Algarve, Mount Foia. We rijden een deel via een smalle dirt road en komen daarna terug op de hoofdbaan terecht voor een eerste uitzichtpunt van de Algarve.




We rijden nog een kleine twee minuten verder naar boven en zien dat het hier ook helemaal niet druk is. Tjah, de meesten liggen dan ook op het strand te bakken en te braden. Zo zijn wij niet, wij gaan graag op ontdekking en een berg kan zeker niet ontbreken! Mount Foia heeft een hoogte van 902 meter.


Na enkele foto’s gaan we hier ook lunchen bij de foodtruck. Er zijn leuke tafeltjes met een mooi uitzicht rondom ons. We bestellen elk een drankje, Tom een Mojito  en ik de San Francisco. Lekkere verse fruitsap met grenadine.

Als lunch bestelt Tom uiteraard een hamburger en ik een tosti met kaas, spek, champignons, ajuin en dit met zeer lekkere kruiden erop. Alleen heeft het echt wel lang geduurd vooraleer ons eten arriveerde. We vermoeden dat we toch een half uur hebben moeten wachten. Gelukkig heb ik vandaag extra bescherming voor mijn armen meegedaan. Door de wind en zon, geeft dit weer extra kans op verbranding.


Tijdens de lunch komt het personeel even hallo zeggen! Wat een lieve hond zeg!


Na de lunch is het al 14u20. Amai, de tijd is weer aan het vliegen. Tom klimt nog een klein stukje hoger, terwijl ik beneden wacht.


Eens Tom terug is, bezoeken we nog de souvenirshop en een toiletpauze hoort er ook bij. Hier moet je 50 cent betalen voor een toiletbezoek. De parking is bijna leeg eens we hier vertrekken. Nu rijden we door naar een waterval, de Cascata Penedo Do Buraco. Deze waterval is echt fantastico!

De volgende stop is een oud klooster in het dorpje Monchique. Maar eens we de smalle wegjes zien, waar de auto wilt doorrijden, zoeken we eerst een parking in het centrum van Monchique. Tjah, het dorpje Monchique, vinden we beiden niet zo de moeite. We spotten op afstand het oude klooster en houden het verder voor bekeken.


De kattenhuisjes voor de zwerfkatten zijn wel zeer creatief! 

Misschien terug maar eens een berg bezoeken. De volgende berg is de 2de hoogste berg van de Algarve, namelijk de Serra Da Picota. Een nogal smalle weg met overal onkruid en niet echt parking aan de top, toch loont het wel de moeite om even naar omhoog te rijden voor het uitzicht van de Algarve en Monchique.   



Als laatste stoppen we nog bij het dorpje Caldas de Monchique. Het is reeds sinds de Romeinse tijd beroemd om zijn geneeskrachtige waterbronnen. Ze noemen dit water dan ook “de heilige wateren van het leven”. Daar willen we wel eens een kusje voor geven!


Nu zijn we toch wel goed moe en rijden terug naar ons vakantiehuisje voor een lekkere aperitief en kip op de BBQ!


Na het avondeten typ ik nog de blog van gisteren en daarna gaan we slapen. Het was alweer een leuke dag. Tot morgen!

Weer: zonnig, 21 – 27 °C

Reacties

  1. Denk dat jullie geluk hebben met het weer, 21 tot 27 graden… Is dat daar normaal gezien niet veel warmer?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten