Day 8: Vamos para a praia

Donderdag 5 augustus

Vannacht heeft Tom enorm last gehad van een irritante mug. Om 4u30 is hij reeds opgestaan, terwijl ik ben blijven slapen tot rond 6u40. We eten een gemakkelijk ontbijtje in het vakantiehuis en pakken daarna onze strandspullen mee de auto in. Vandaag zal het voornamelijk een dagje strand vertoeven zijn. Tom wou ook eens snorkelen en ik wou graag nog eens naar Praia Do Camilo gaan. Om 8u15 arriveren we op de relatief kleine parking. Om naar het strand te gaan, moet je wel eerst een aantal trappen naar beneden gaan. Echter is er bovenaan op de parking reeds een mooi uitzicht te bewonderen.

Na onze daling, arriveren we op het kleine strandje met imposante rotsen in de mooie blauwe oceaan. De zon is alweer serieus aan het branden, dus we kiezen een aangenaam plekje in de schaduw.


Terwijl Tom zijn poging onderneemt om te snorkelen, dat overigens uitdraait op een teleurstelling, geniet ik gewoon van het uitzicht.






Ohja, het snorkelen van Tom, liep niet al te best, omdat het water enorm koud is. Je hebt helaas een swimsuit nodig om hier lang te kunnen snorkelen. En dit hadden we niet voorzien. De meesten gaan dan ook maar 3-tal minuten in het water en liggen daarna direct al op te warmen in de zon. Behalve een gezin Nederlanders, zij waren hier wel op voorzien, om met hun swimsuits te kunnen snorkelen. Rond 9u15 stroomt er ook steeds meer volk toe. Zelfs gewoon net achter ons, komen ze hun installeren. Niet dat ze niet mogen hé, maar die vent begon mij te irriteren en rook niet al te fris. Eens hij ook begon te roken, zijn we vertrokken. Het was overigens niet de bedoeling om hier te blijven tussen de massa toeristen. Terug boven, weg van het volk, nemen we nog enkele babymoon foto’s.  



Nog enkele foto's van de verre uitzichten mag ook niet ontbreken!


De toiletten zijn ook reeds open en dat is weer goed meegenomen! Terug aan de auto, is het inmiddels 9u50 en staat de parking volledig vol. We willen nog een kijkje nemen bij Praia Da D. Ana. Een groter strand, dat hier dichtbij ligt. Oei, de parking (die overigens groter is) staat volledig vol. Ik stap even uit om wat foto’s te gaan nemen, terwijl Tom een plekje probeert te zoeken.


Helaas geen vrije plek, dus haalt Tom mij terug op met de auto. We willen nog niet terug naar ons vakantiehuis en besluiten om wat rond te rijden en op ontdekking te gaan naar een leuk strand. In Salema stoppen we even bij Praia Da Salema. Leuk strandje om met je kids te komen en helemaal niet druk, maar we willen iets met golven en ruige rotsen zien.

Dit ruige strand vinden we in Castelejo, namelijk Praia Do Castelejo. Er is een grote parking en een beach bar aanwezig (die helaas vandaag wel gesloten is). Niet veel strandgangers aanwezig, maar wel veel surfers. Geweldig om dit eens te zien! Ik zoek ondertussen naar schelpjes, maar ook hier zijn ze niet te vinden. We wandelen verder het strand op, om dichterbij de rotsen te komen. Het doet ons hier meer denken aan de ruige kusten in Amerika, zoals bij Cannon Beach. Hier voelen we ook aan, dat dit toch meer ons ding is en niet zo de kleine strandjes volgeladen met toeristen. Geef ons maar de ruige kust met rotsen en wilde golven.












Het enige wat we hier missen, zijn toiletten. We beslissen om rond de middag terug te keren naar ons vakantiehuis. Tom is nog net op tijd om een beetje van de Olympische Spelen te zien en daarna rijden we nog naar de winkel voor inkopen. Nog een broodje voor de lunch en dessertje met koffie. Ook kopen we worstjes en een stokbrood voor vanavond.

Vanavond willen we de zonsondergang gaan bekijken bij nog een strand dat we deze middag nog ontdekt hebben. Maar eerst chillen we nog wat in ons vakantiehuis. Tom slaapt en ik doe ondertussen een wasje en typ de blog van gisteren. Nadat de blog van gisteren online staat, vertrekken we naar Praia Da Bordeira. Je hebt hier een gemakkelijk bereikbaar strand en mooie houten wandelpaadjes om hier zonsondergang te bekijken. 



Helaas is het hier enorm bewolkt geworden. Verdorie toch! Vinden we het perfecte plekje voor de zonsondergang, zien we de zon met moeite naar beneden gaan door de grote wolkenmassa. 




Nuja, so be it! Als troostprijs vinden we wel enkele schelpjes.

Doordat er niet echt een zonsondergang was, beslissen we om in het vakantiehuis de worstjes te bakken. We kijken naar een film van de Underworld – saga en daarna gaan we slapen. Helaas is er geen sterrenhemel te bewonderen, dus hopelijk krijgen we morgen nog een herkansing. Alsook een herkansing voor een zonsondergang. Tot morgen!

Weer: zonnig en wolken, 19 – 26 °C  

Reacties

  1. Hopelijk heb je tom zijn duikpogingen gefilmd? Wilde ik wel zien!! Niet te veel (letterlijke)kwallen tegenkomen? Oh en prachtige outfits zeg!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten