Day 9: A perfect day with a sunset at Bodeira Beach

Vrijdag 6 augustus

Vandaag is het onze laatste volle dag in het vakantiehuisje en de Algarve. We beslissen om er nog een relaxdagje van te maken in ons vakantiehuis. De poolguy begint vroeg aan zijn ronde! Het heeft deze nacht ook wel hard gewaaid buiten.

Na ons lekker ontbijtje op het terras, was ik nog onze kledij. Teddy begint alvast te zonnen, terwijl wij nog wat opruimen en ons omkleden voor een laatste dag in het zwembad.

Om 11u springen we in het zwembad en genieten we van dit grote zwembad door enkele baantjes te zwemmen en met de bal te spelen. Tussendoor genieten we wederom van de mooie tuin en in het warme zonnetje op onze ligzetels.


Rond 13u eten we nog een pizza op en typ ik alvast de blog van gisteren.

De zon begint weer serieus te branden en ik ben ineens moe geworden. We doen nog een kleine siësta. Dat dutje heeft toch deugd gedaan en daarna springen we nog een laatste keer in het zwembad. Maar oh, Tom spot een kikker in het zwembad! Dat ventje had waarschijnlijk dorst, maar geraakte er niet meer uit. We halen hem voorzichtig uit het zwembad en denk wel dat hij ons dankbaar was. Hij bleef alleszins nog even poseren voor een foto.

Na onze zwempartij, nemen we een douche en kleden ons om voor een laatste uitstap naar het strand. We ruimen onze zwemspullen op en zetten al veel spullen klaar om morgen op tijd te kunnen vertrekken uit het vakantiehuis. De uitstap die we nog willen doen, is het bekijken van de zonsondergang. We moeten dus niet vroeg vertrekken en ik post nog de blog van gisteren op onze website online. Daarna vertrekken we naar het strand van Bodeira waar we nu een stralende heldere hemel kunnen bezichtigen.

We zijn terug gegaan naar het strand van gisteren, waar we inderdaad merken dat er gisteren een storm is geweest. De golven zijn nog steeds enorm krachtig! Ze komen gigantisch hoog tegen de rotsen. We vinden het hier zo geweldig!





We filmen, nemen foto’s, Tom drinkt een biertje en we maken een time-lapse van de adembenemende zonsondergang. Een perfecte afsluiter van de Algarve.








Eens het zo goed als donker is, keren we terug naar het vakantiehuis. We eten wat overschotjes, niets fancy (beetje kaas, chips, watermeloen en berliner), terwijl we kijken naar Mad Max 2. Na de film gaan we voor een laatste keer naar het dakterras om de sterrenhemel te bewonderen. We spotten nog meer vallende sterren, in totaal een 6-tal.

Om 1u s ’nachts gaan we slapen. Ik val meteen in een diepe slaap, na een perfecte mooie dag!

Weer: zonnig, 21 – 26 °C

Reacties

  1. Was zo te lezen echt een goeie dag om jaloers op te zijn! En die kikker was zo schattig 🥰

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten